Mini PC: Kleiner = handiger

Dat geldt zeker voor de mini-pc die nu alweer een aantal jaren op de markt zijn en bij Delmation Products een belangrijke plaats in het assortiment innemen. Mini-pc’s zijn in zekere zin de doorstart van de aloude desktop-pc. Die was groot en log. Voor zijn functioneren was hij afhankelijk van allerlei randapparatuur. De desktop kreeg het dan ook moeilijk toen de laptop en de notebook werden gelanceerd: de voortschrijdende techniek maakte het mogelijk pc, beeldscherm, toetsenbord en muis te integreren tot één enkel compact apparaat. Alles in een, wie wil dat nu niet?

Maar juist dat alles-in-een kan ook een bezwaar zijn. Als één onderdeel het begeeft, legt dat ook alle andere onderdelen plat. Intussen profiteerde ook de desktop van de voortschrijdende techniek. De pc was in staat tot steeds meer en steeds sterkere prestaties. En hij had daarvoor genoeg aan steeds minder ruimte. De mini-pc werd mogelijk, geboren en populair als tweede pc, b.v. voor de aansturing van smart-functies bij de TV. Natuurlijk was hij ook ruimtebesparend, nog makkelijker te vervoeren dan een laptop.  En hij beschikte over flexibiliteit met betrekking tot randapparatuur. Die eigenschap was met name interessant in verband met beeldschermen. Je kunt de mini-pc aansluiten op een beeldscherm naar keuze, afhankelijk van het doel waarvoor je het beeld wil gebruiken.

Industriële toepassingen

Het spreekt vanzelf dat mini-pc’s door hun flexibiliteit heel goede diensten kunnen bewijzen in industriële omgevingen. Delmation Products is gespecialiseerd in producten voor industriële projecten, met name producten die in datacommunicatie- en besturingsvraagstukken worden toegepast. We leveren een breed scala aan mini-pc’s en toebehoren voor een grote verscheidenheid aan doeleinden. Er zijn bijvoorbeeld heel robuuste mini-pc’s verkrijgbaar, voorbereid op zeer ruwe werkomstandigheden.

Deskundigheid en advies bij Delmation Products

In de bijna 30 jaar van zijn bestaan heeft Delmation Products de snelle ontwikkelingen in de wereld van de automatisering op de voet gevolgd. Wanneer u zich voor een mini-pc tot ons wendt, beschikken wij over de deskundigheid om met u mee te denken bij het maken van de juiste keuzes. Delmation brengt in kaart aan welke doelen uw mini-pc moet beantwoorden. Op grond daarvan formuleren we samen met u wat uw behoeftes zijn qua rekenkracht, geheugen, opslagruimte en eventuele uitbreidingen.