Vano Openhaarden & Natuursteen

Sinds 1998 kunt u bij Vano Openhaarden & Natuursteen terecht voor het laten maken en leveren van natuursteen. Voor zowel bedrijven als particulieren. Ons assortiment bestond destijds uit aanrechtbladen, vensterbanken, dorpels, neuten en vloeren.

In 2005 ging men uitbreiden en werd een tweede bedrijfspand aangeschaft. De steenhouwerij werd uitgebreid met meerdere geavanceerde machines. In 2009 werd de naam dan ook aangepast naar Vano Openhaarden & Natuursteen.

In dit tweede pand is er op de eerste verdieping een showroom ter grootte van 180 m2 aanwezig. In deze showroom zijn veertien gas- en houthaarden ingebouwd en de vloer is volledig van natuursteen. De kracht van Vano Openhaarden & Natuursteen is dat zij volledig naar de voorkeur van de klant de haarden van begin tot eind voor u kunnen bouwen. Daarnaast is Vano een echt familiebedrijf waar service & klantvriendelijkheid bovenaan staan.

Vano Openhaarden biedt verschillende soorten open haarden aan. U kunt bij hen terecht voor:

  • Elektrische haarden;
  • Houthaarden;
  • Gas-haarden;
  • Tuin haarden.

Elektrische haarden

Vano maakt gebruik van Mystic Fires, dit geeft de illusie van echt vuur door middel van een gepatenteerde 3D techniek. Het vuur komt tot stand door de projectie van licht op ultradunne waterdamp. Het vuur komt 3-dimensionaal door de houtset door. Ook komt er een realistisch rookeffect aan te pas.

Hout-haarden

Voor de echte hout liefhebber kan geen enkele haard op tegen de sfeer en romantiek van een echte hout-haard. Houtkachels hebben heden ten dagen een hoog rendement en de uitstoot is relatief zeer schoon. Dit geldt voornamelijk voor kachels die voorzien zijn van een tertiaire verbranding. Dit houdt is dat de gassen die vrijkomen worden naverbrand door het injecteren van extra verbrandingslucht. Dit is wat deze kachels extra milieuvriendelijk maakt.

Gas-haarden

Gas is een van de meest gebruikte brandstoffen in Nederland. Grote kans dus dat u al een gas aansluiting heeft! de voordelen van gas zijn dat dit veilig, schoon en snel werkt. Bijna alle moderne gas-haarden beschikken over een afstandsbediening, u hoeft dan ook vrijwel niets te doen voor het laten functioneren van deze haard. De saaie, koude, blauwe vlammen van vroeger zijn verleden tijd. Zij hebben plaatsgemaakt voor vlammen die zo van een brandend houtblok lijken te komen.

Tuin haarden

Ook voor sfeer en warmte in de tuin kunt u terecht bij Vano Haarden & Natuursteen. Het terras of de tuin wordt steeds vaker betrokken bij het huis. Niets zo fijn als in de zomer ’s Avonds nog even op het terras zitten. Wilt u niet afhankelijk zijn van de temperatuur en in elk seizoen dit plezier kunnen ervaren? Dan is een tuin haard de ideale oplossing. Het design van onze tuinhaarden is volledig aan te passen naar voorkeur en verwarmt tot een diameter van ongeveer 6 meter.