Ontspannen de sauna uit!

Zoals u misschien wel weet is de sauna een Finse uitvinding. In de vroege historie van Finland woonden de mensen in deels onder de grond gebouwde hutten. Om deze te verwarmen werden stenen, die eerst in een vuur lagen, in de hutten gelegd waardoor de temperatuur opliep. Toen kwam iemand erachter dat wanneer je water over de verhitte stenen goot de ruimte ineens veel warmer werd. De mensen gingen zweten en de sauna was geboren!

Sauna en gezondheid

Een saunabezoekje werkt tegen stress en gezondheid. De sauna geeft jouw lichaam als het ware een soort training. Je verlies vocht, je bouwt weerstand op en geeft jouw lichaam en geest ontspanning en rust.

Vochtverlies

Het moge duidelijk zijn: wanneer je in de sauna zit zweet je! Tijdens het zweten wordt er vocht aan jouw lichaam onttrokken. Met de zweet komt er niet alleen maar vocht uit het lichaam maar komen er ook afvalstoffen mee. Het lichaam bouwt afvalstoffen op in het lichaam onder meer door lichamelijke inspanning. Het gevoel van ontspanning kan dus ook daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd worden!

Weerstand tegen kouvatten

Mensen die regelmatig de sauna bezoeken hebben in de regel een hogere weerstand dan mensen die dat niet doen. Dit heeft te maken met het feit dat door de hoge temperatuur in de sauna jouw bloedvaten verwijden. Tijdens de afkoelfase, bijvoorbeeld in een dompelbad, vernauwen de bloedvaten zich weer. Door dit effect wordt het lichaam getraind. Resultaat: je wordt steeds minder gevoelig voor temperatuurverschillen.

Over Thermen Bussloo

Thermen Bussloo is een van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-en welness resorts van ons land. Prachtig gelegen aan het meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Lekker een dagje sauna bij Thermen Bussloo? De tickets zijn gemakkelijk online te bestellen (www.thermenbussloo.nl). Na het invullen van jouw gegevens ontvang je het ticket per email. Op het ticket staat een unieke code vermeld met deze code kun je jouw bezoek boeken op de door jouw gewenste dag. De sauna is open van 10.00-23.30 uur. Ga jij ook voor zo’n heerlijk dagje ontspannen bij Thermen Bussloo?