Praktische tips voor een weekend Parijs

Parijs is een prachtige stad met mooie bezienswaardigheden, cultuur en een bekend pretpark voor de kinderen. Het is niet mogelijk om binnen één dag alle schoonheden van de stad te zien. Zelfs als je een kort weekend gaat, kom je ogen (en tijd) tekort. Daarom is een stedentrip Parijs van minstens drie tot vier dagen echt een aanrader om de stad te ontdekken.

Met onderstaande tips kun je meer uit je stedentrip halen. Je kunt geld besparen, plekjes ontdekken die minder bekend zijn, maar ook de hotspots van Parijs worden benoemd.

Tip 1: Ga een keer naar Le Marais, een leuke wijk in de buurt van de Place de Bastille.

Tip 2: Ook Montmartre, de 134 meter hoge heuvel en een wijk van Parijs, is de moeite waard om doorheen te lopen. Ga lekker snuffelen in de vele souvenir- en antiekwinkeltjes of laat een zelfportret maken door één van de tientallen schilders op het Place du Tertre, het plein van Montmartre.

Tip 3: De bekende bezienswaardigheden zijn over het algemeen erg druk bezocht. Niet zo heel gek, aangezien de Eiffeltoren, het Louvre en Arc de Triomphe erg mooi zijn. Bespaar tijd en koop je tickets vooraf zodat je niet in een wachtrij hoeft te staan.

Tip 4: Ook met kinderen is een stedentrip Parijs erg gezellig. In de parken is vaak ook een speeltuintje aanwezig, je kunt Disneyland Parijs bezoeken of genieten van een boottocht op de Seine.

Tip 5: Als je met je vriend(in) of partner deze Franse stad bezoekt, vergeet dan niet om een slotje op te hangen aan de Liefdesbrug.

Tip 6: Parijs kent een groot aantal terrassen in zeer toeristische straten. Door op een terras in een gezellig zijstraatje te gaan zitten, kan je flink wat besparen op kosten voor koffie, wijn of bier. Bij de Opera betaal je 10 euro voor een cappuccino, in een zijstraat de helft.

Tip 7: Koop een meerdaagse metrokaart om geld te besparen. Met de metro zijn alle schoonheden van Parijs te bereiken. De stad heeft een uitgebreid metronetwerk.

Tip 8: Houd je niet van de metro en verken je de stad liever per fiets? In Parijs zijn diverse fietsverhuurbedrijven te vinden. Er zijn ook tours onder begeleiding van een gids.