Vliegveld Budapest naar de stad

Van Budapest Airport naar de hoofdstad

Wanneer je bent aangekomen op Budapest Airport en je van het vliegveld naar Boedapest wilt trekken, kan je gebruik maken van verschillende vervoersmogelijkheden. Vanaf de terminal rijdt er elke 10 minuten een bus (de 200E) naar het metrostation Kobanya-Kispest, waarna gereisd kan worden met de bus en de metro, waarvan velen de hoofdstad Boedapest als eindbestemming hebben. Zo bestaat er een zeer goede aansluiting betreffende het openbaar vervoer, waar iedere toerist zonder problemen gebruik van kan maken. Met de metro M3 ben je slechts 16 minuten onderweg naar het metrostation Deak Ferenc ter, welke in het centrum van Boedapest ligt. Tickets voor de bus of metro moeten van te voren worden aangeschaft, anders riskeer je een boete. Hiervoor kan je een zogenaamd ‘Transfer ticket’ kopen, welke 530 HUF (ongeveer 1,70 euro) kost. Dit vervoersmiddel kan gebruikt worden voor zowel de metro als de bus en betreft tevens de goedkoopste optie. Helaas is dit ticket enkel te koop in de stad en niet op het vliegveld: iets om rekening mee te houden.

Budapest Travel Card

Ben je van plan vaker gebruik te maken van het openbaar vervoer in Boedapest? In dit geval kan je kiezen voor aanschaf van een meerdaags ticket. Deze wordt in Hongarije een ‘Budapest travel card 24h’ genoemd en is te kopen voor 1.650 HUF (ongeveer 5,50 euro). Wanneer je meer wilt weten kun je op het moment van aankomst op Budapest Airport een beroep doen op de informatiebalie (BKK Customer Service Point) welke gevestigd is in zowel terminal 2A als terminal 2B.

Taxi naar Budapest Centrum

Főtaxi is het officiële taxibedrijf dat taxiritten van het vliegveld van Budapest mag uitvoeren. Alle taxichauffeurs moeten naast Hongaars minimaal een andere taal spreken, en alle taxi’s zijn voorzien van een gekeurde taximeter welke de chauffeur verplicht moet gebruiken. Een taxi kost 280 HUF per kilometer (0,95 euro), met een starttarief van 450 HUF (1,50 euro. Een rit vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad kost, afhankelijk van de drukte op de weg, ongeveer 6500 HUF of 22 euro.