Handleiding vertaling

handleiding vertalingEen handleiding vertaling kan nodig zijn als u een product wilt verkopen in een ander land. Vaak zijn gebruikershandleidingen en installatiehandleidingen verplicht in de taal waar het product wordt verkocht. Als importeur kunt u daardoor verplicht zijn te zorgen voor een handleiding vertaling. De kosten van een handleiding vertaling kunnen hoog oplopen en zijn onder meer afhankelijk van de hoeveelheid tekst die moet worden vertaald. Een quick-start-guide bestaat vaak grotendeels uit illustraties waardoor een de handleiding vertaling in dat geval minder kostbaar is. Manualise kan u van dienst zijn bij handleiding vertalingen maar ook bij het ontwerpen en schrijven van uw handleidingen. Wij verzorgen eveneens technische illustraties.

Meer over handleiding vertaling

Sommige producten kunnen bij verkeerd gebruik schade toebrengen aan personen. Een installatiehandleiding of gebruikershandleiding kunnen dergelijke schade voorkomen. Een handleiding vertaling is dan ook noodzakelijk indien de handleiding niet in de gewenste taal is geschreven. Een handleiding vertaling is niet altijd rechtstreeks verplicht gesteld in toepasselijke richtlijnen maar ondanks dat toch noodzakelijk. Zo kan zonder de handleiding vertaling sprake zijn van een “gebrekkig product” met alle mogelijke gevolgen van dien. U kunt bij Manualise informeren naar de verplichtingen die gelden voor uw product, wij zijn altijd volledig op de hoogte van geldende wet- en regelgeving.

Hoe kom ik aan een handleiding vertaling

Het vertalen van een handleiding vraagt om specifieke, vaak technische kennis die niet elke vertaler in huis heeft. Een handleiding vertaling kan dan ook een kostbare aangelegenheid zijn. Manualise kan uw handleiding vertaling verzorgen tegen aantrekkelijk tarieven. Wij kunnen ook uw handleidingen ontwerpen, schrijven en (technisch) illustreren. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over de mogelijkheden op het gebied van handleiding vertaling, handleiding schrijven of over technische illustraties voor handleidingen. Wij adviseren u ook over wet- en regelgeving en CE-markering.